à capella met een eigen sound

The Skyline Sisters

The Sisters

Verrassend, ambitieus en sprankelend, met een eigen heldere sound en een pakkende performance!
The Skyline Sisters is een uniek, modern vrouwenbarbershopkoor in Rotterdam. Het koor bestaat uit 50 vrouwen uit Rotterdam en omgeving.

We zingen onder de enthousiaste leiding van onze dirigent Mieneke Klinkert.

Barbershop

De goed in het gehoor liggende, veelal Engelstalige songs, zijn vierstemmig en worden zonder begeleiding van instrumenten gezongen (à capella). Bij barbershopmuziek is er, naast de kwaliteit van de zang, ook veel aandacht voor de presentatie tijdens het optreden. De emotie die bij de songs past maken we zichtbaar door middel van lichaamstaal, gebaren en gezichtsexpressie. Tijdens optredens hebben we geen bladmuziek waardoor we optimaal contact met ons publiek kunnen leggen. De songs die we zingen zijn de modernere songs uit het barbershoprepertoire en we maken soms uitstapjes naar andere à capella songs.

Leden

Er is in de afgelopen jaren een toestroom van nieuwe leden geweest vanuit Zoetermeer, Hellevoetsluis en elders uit de regio. Die instroom is mede veroorzaakt door het steeds groeiende kwaliteitsniveau van ons koor. Kwalitatief goede zangeressen willen zich daarom graag bij The Skyline Sisters aansluiten en hebben daar de nodige reistijd voor over. Maar ook met die regionale diversiteit in ons koor blijft The Skyline Sisters een koor met een Rotterdamse signatuur.

Repeteren

Wij repeteren wekelijks op maandagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur in scholengemeenschap Melanchthon, Van Bijnkershoekweg 97 te Rotterdam (Schiebroek). Klik voor meer informatie over The Skyline Sisters!

©2024 The Skyline Sisters