Fun factory

Rotterdamse Fun met The Skyline Sisters

Dat barbershopzingen een combinatie kan zijn van hoge zangkwaliteit en veel plezier liet The Skyline Sisters afgelopen zondag horen bij de Fun Factory, een gezellige dag in Gorinchem, georganiseerd door koepelorganisatie Holland Harmony.

Normaal gesproken zingen wij Engelstalige nummers, a capella (zonder begeleiding van instrumenten) en vierstemmig. Bij de Fun Factory maakten wij echter een uitstapje naar Nederlandstalige nummers, wat te danken was aan ‘buurvrouw Nel uit Katendrecht’ die luidruchtig haar intrede deed. Zij liet in niet mis te verstane Rotterdamse bewoordingen weten dat de Sisters toch op zijn minst in het Nederlands het Rotterdam van toen én van nu konden bezingen. Na een korte beraadslaging brachten wij ‘Ben je in Rotterdam geboren’ en ‘Rotterdam, -dam, -dam’ ten gehore. De Erasmusbrug, de Koopgoot, de RET, het Witte Huis; Rotterdam werd vol enthousiasme bezongen.

Met het afsluitende nummer ‘You never walk alone’ brachten de Sisters de hele zaal vol andere aanwezige barbershopkoren in beweging. Het optreden was dan ook een geslaagde combinatie van barbershopzang, hoge kwaliteit en Rotterdamse humor.

Share:
©2021 The Skyline Sisters