Voorpagina Kwartetten
Banner
Kwartetten

 

 

Ons kwartet ‘Challenge’ is ontstaan in het najaar van 2014. We begonnen aan een uitdaging vonden we, zingen met twee verschillende generaties in een kwartet. Namelijk Cathy (tenor) van 23 jaar en Moni (bass), Corneel (bariton) en Ingrid (lead), allemaal van “een zekere leeftijd”. Én drie van de vier kwartetleden hadden nog geen ervaring in met barbershop kwartet zingen. Dat was op dat moment (en af en toe nog!) een flinke uitdaging! Vandaar dat we de naam ‘Challenge’ hebben gekozen. Op ons lijf geschreven!

We hebben elkaar leren kennen via The Skyline Sisters, waar we alle vier bij zingen. Al snel hadden we een goede klik en dat maakte het zingen erg leuk samen. Sindsdien repeteren we iedere week keihard en hebben we dikke pret met elkaar, met meestal een harmonieus resultaat.

 

In de twee jaar dat we samen zingen hebben we veel gedaan...

Ons debuut optreden was bij het zomerconcert van The Skyline Sisters op 27 juni 2015. Hier zongen we de song waarmee we als eerste begonnen zijn: ‘When I Fall In Love’. Hierna hebben we gezongen op een aantal feesten en partijen, waar we leuke reacties hebben ontvangen van het publiek. Op 12 december 2015 gaven we een mooi kerstoptreden, tijdens het kerstconcert van The Skyline Sisters in de Goede Herder kerk in Schiebroek. Hier mochten we twee songs zingen: Coventry Carol en Away In A Manger. De sfeer was goed en het was heerlijk om in een kerk te mogen zingen met zo'n mooie akoestiek. In december hebben we ook nog een kerstoptreden gegeven in Bleiswijk in het Herstelhotel. Op 23 januari 2016 hebben we gezongen op een winterborrel in Rotterdam Blijdorp, buiten tussen de vuurkorven, glühwein en snert.

In augustus 2016 hebben we een optreden gegeven in een cultureel ontmoetingscentrum in Ouddorp, voor een volle zaal. Daarbij hebben we ook uitleg gegeven over wat Barbershop inhoudt. De reacties waren enthousiast!

 

We zijn de afgelopen twee jaren ook gecoacht, namelijk door Mieneke Klinkert en Peter van Hamersveld. De komende tijd staan er nog meer coachings op de planning, hier leren we ontzettend veel van! Alles wat we leren gaan we gebruiken om met de beste versie van ‘Challenge’, mee te doen aan de conventie van Holland Harmony in 2017.

 

Maar in de tussentijd willen wij u natuurlijk graag laten horen wat we nu kunnen. U kunt ‘Challenge’ boeken voor een optreden, door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Kijkt u ook eens op onze Facebook pagina, hier vindt u foto’s en filmpjes van onze optredens en meer informatie. https://www.facebook.com/kwartetchallenge/

 

We don’t limit our challenges, we challenge our limits!

Challenge.

 

 

 

 

 

 

QUARTET  4Now

 

Ons kwartet 4Now, bestaande uit Kristine (bariton), Loulou (lead), Fennie (bas) en Sylvia (tenor), heeft elkaar zingend leren kennen bij The Skyline Sisters. We zingen wij sinds augustus 2012 als kwartet samen, en werken met heel veel plezier aan een gevarieerd repertoire van close harmony nummers.


4Now heeft een leerzaam, muzikaal en inspirerend 2015 achter de rug met als hoogtepunt onze eerste deelname aan de conventie van Holland Harmony op 27 maart. We waren enorm trots dat we de prijs kregen voor het beste nieuwe binnen komende vrouwenkwartet!

Ook  in 2015 hebben we mooie kansen gehad om voor publiek op te treden. In januari zongen we bij de opening van de Kunstroute Kralingen; daar kwamen een aantal zeer interessante  optredens uit voort! Zo waren we in april te gast in de Regenboogsalon in Capelle aan de IJssel. Daarnaast werden we in Kralingen opgemerkt door balletpedagoog Noes Fiolet. Dat resulteerde in een bijzondere samenwerking, waarbij we uiteindelijk in juni in het Zuidpleintheater stonden: we vormden een zingende achtergrond voor een groep kleine balletdanseressen tijdens de jaarvoorstelling van de balletschool.


Verder werden we naar aanleiding van ons optreden in Theater De Bakkerij aan de Bergweg vorig jaar opnieuw uitgenodigd: op 13 maart zongen we op het Gistpodium: een mooie ontmoeting tussen verschillende genres muziekmakers. In juni leverden we op een stralend zonnige dag een  bijdrage aan de kunstroute Uithoorn. Tijdens het laatste koor-optreden voor de zomervakantie in Hekelingen wisselde ons kwartet de koorzang af. In herfstsfeer hebben we op 10 oktober met veel plezier acte de présence gegeven tijdens de Kunstroute Kralingen. Drie weken later zorgden we voor een muzikaal intermezzo bij een zeer gezellige middag van de woongroep De Grindhorst in Hillegersberg. We sloten het jaar af met het Kerstconcert van The Skyline Sisters. Inmiddels hebben we ons eerste optreden in 2016 achter de rug, teruggaand naar het sfeervolle theater Het Kapelletje aan de Schiekade. Tijdens een gedichten voorleesmiddag  waren we met onze gezongen woorden een afwisseling op het gesproken woord!


Kortom, 4Now blijft volop in beweging! In onze drukke levens heeft het samen zingen inmiddels een vaste plaats; we werken hard aan nieuwe songs en bereiden ons voor op de volgende conventie, daarbij geholpen door onze favoriete coach Wil Saenen!

 

 

 

 

 

 


valid xhtml valid css